Kennemerland

egmond

Rondje langs Egmond-Binnen en Egmond aan de Hoef, ook bekend als het Monnikenpad. Naar de wandeling.

Waterland

ilpendam

 

Rondje vanuit Ilperdam. Weilanden, Den Ilp, Ilperveld, Twiske. Waterland in optima forma. NB: houd rekening met broedseizoen en vaartijden pontje. Naar de wandeling.

Gooi- en Vechtstreek

nederhorst den berg

Rondje vanuit Nederhorst den Berg. Langs de Vecht, Nigtevecht, Hinderdam en de oevers van de Spiegelplas. Naar de wandeling.

Gooi- en Vechtstreek

vreeland

Vredelantse pad, een klompenpad vanuit Vreeland. Met een stukje Vecht en een stukje Amsterdam-Rijnkanaal. NB: niet toegankelijk in het broedseizoen. Naar de wandeling.

Het groene hart

kockengen Een rondje vanuit Kockengen langs watertjes en knotwilgenpaden tussen de uitgestrekte weilanden. Ook aan te lopen vanaf station Breukelen. Naar de wandeling.

Amstel- en Meerlanden

nieuwveen Een rondwandeling tussen de Kromme Mijdrecht, de Amstel en het Amstel-Drechtkanaal, langs het drieprovincieënpunt. NB: niet toegankelijk in het broedseizoen. Naar de wandeliing.

Gooi- en Vechtstreek

breukelen hollandsche radingEen etappe van het Marskramerspad van station Breukelen naar station Hollandsche Rading. Een lijnwandeling langs de Tienhovense plassen. Naar de wandeling.

Amstel- en Meerlanden

middelpolderEen rondje in een groene polder naast Amstelveen grenzend aan de Amstel. Naar de wandeling.

Zaanstreek

zaanstreek wzdVervolg (kijk hier voor het eerste deel) van de oude Waterlandse zeedijk vanaf Oostzaan via Zaandam naar de Zaanse Schans. Een lijnwandeling langs mooie, lelijke, oude en nieuwe, maar altijd verrassende plekjes. Naar de wandeling.

Amstel- en Meerlanden

aboude weespEen lijnwandeling van station Abcoude via de nieuwe fiets- en wandelbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal naar station Weesp. Naar de wandeling.

 

Amsterdam

osdorpEen prachtige rondje vanaf de rand van Osdorp door de bedreigde Lutkemeerpolder naar de Fruittuinen van West. Naar de wandeling.

 

Gooi- en Vechtstreek

tienhovense plassenRondwandeling langs het natte veen vanuit Oud Maarseveen. Grotendeels onverhard. Met veel unieke veenplanten. Ook te aan te lopen vanuit station Hollandsche Rading. Naar de wandeling.

Amstel- en Meerlanden

geinRondwandeling van Driemond langs het schilderachtige Gein naar Abcoude en via het Amsterdam-Rijnkanaal weer terug. Ook te wandelen vanaf station Abcoude. Naar de wandeling.

Schermer en Beemster

driehuizenRondje Menningweer- en de Noordeindemeerpolder vanaf Groot Schermer aan de rand van de historische Eilandspolder. Naar de wandeling.

Gooi- en Vechtstreek

maartensdijkEen rondwandeling vanaf station Hollandsche Rading langs Bilthoven en door Maartensdijk. Met bos en smalle laantjes. Vrijwel geheel onverhard. Naar de wandeling.

Kennemerland

waterleidingduinen5225Een rondwandeling tussen De Zilk, Heemstede en Vogelenzang langs lanen en kanalen. Naar de wandeling.

 

Amsterdam

wz nieuwdndammerdijkEen afwisselende landelijke wandeling dwars door Amsterdam Noord over een middeleeuwse dijk. Naar de wandeling.

 

Amstel- en Meerlanden

botshol4699Botshol is eens klein natuurmonumentje tussen Abcoude en Vinkeveen met grote plassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos. Typisch landschap van een afgeveend gebied. Je kunt er een mooi rondje lopen, maar alleen buiten het broedseizoen (15 maart – 15 juli). Naar de wandeling.

Waterland

holyslootSchilderachtig rondje vanuit Holysloot over Uitdam en Zuiderwoude. NB: neem broedseizoen en vaartijden pontje Holysloot in acht! Naar de wandeling.

 

Waterland

zeevang4638Van Oosthuizen aan de rand van de Beemster via een oude poldermolen over de IJsselmeerdijk naar het oude stadje Edam. Naar de wandeling.

 

Waterland

juni 4555Langs het nooit voltooide Goudriaankanaal vanaf het Purmerplein in Amsterdam-noord naar de zeedijk aan de rand van het IJsselmeer. Naar de wandeling.

 

Waterland

katwoudeEen rondje rond de polder tussen Monnickendam en Volendam. Naar de wandeling.

 

Gooi- en Vechtstreek

naardermeerEen klassiek rondeje rond het eerste Natuurmonument vanaf bezoekerscentrum Stadzigt in Naarden.Naar de wandeling.

Het groene hart

wilnisEen wandeling vanaf Wilnis rond een oude veenpolder onder Vinkeveen, met ruime uitzichten en veel onverharde paden. Naar de wandeling.

 

Gooi- en Vechtstreek

ankeveense plassenOver smalle paadjes tussen de Ankeveense plassen en oud veengebied vanaf het Bezoekerscentrum Gooi- en Vechtstreek in 's-Gravenland. Naar de wandeling.

 

Kennemerland

spparnwoude

Een stukje oud land met lieve dorpjes en een stokoud kerkje vanaf station Haarlem Spaarnwoude. Naar de wandeling.

 

Schermer en Beemster

de rijpOude aan de natuur teruggeven polders, vaarten, de Beemster en lintdorpjes vanuit het pittoreske dorp De Rijp. Naar de wandeling.

 

Kennemerland

wijkermeerGrasdijken, forten en het Amersterdam-Rijnkanaal vanaf TOP Veldhuis-Aagtendijk bij Heemskerk. Naar de wandeling.

 

Waterland

broekVan het dorpje Watergang via Broek in Waterland en Zunderdorp naar de Bushalte bij Het Schouw. Een hoefijzervormige wandeling van 13 km door weilanden, pittoreske dorpjes en door het veenmoeras dat over de voormalige vuilstort Volgermeer is gelegd. Naar de wandeling.