waterleidingduinen5225Een rondwandeling tussen De Zilk, Heemstede en Vogelenzang langs lanen en kanalen.

wz nieuwdndammerdijkEen afwisselende landelijke wandeling dwars door Amsterdam Noord over een middeleeuwse dijk.

botshol4699Botshol is eens klein natuurmonumentje tussen Abcoude en Vinkeveen met grote plassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos. Typisch landschap van een afgeveend gebied. Je kunt er een mooi rondje lopen, maar alleen buiten het broedseizoen (15 maart – 15 juli).

holyslootSchilderachtig rondje vanuit Holysloot over Uitdam en Zuiderwoude. NB: neem broedseizoen en vaartijden pontje Holysloot in acht!

zeevang4638Van Oosthuizen aan de rand van de Beemster via een oude poldermolen over de IJsselmeerdijk naar het oude stadje Edam.

juni 4555Langs het nooit voltooide Goudriaankanaal vanaf het Purmerplein in Amsterdam-noord naar de zeedijk aan de rand van het IJsselmeer.

mei 4456Een rondje rond de polder tussen Monnickendam en Volendam.

naardermeer4343Een klassiek rondeje rond het eerste Natuurmonument vanaf bezoekerscentrum Stadzigt in Naarden.

img 0147Een wandeling vanaf Wilnis rond een oude veenpolder onder Vinkeveen, met ruime uitzichten en veel onverharde paden.

Ankeveen1Over smalle paadjes tussen de Ankeveense plassen en oud veengebied vanaf het Bezoekerscentrum Gooi- en Vechtstreek in 's-Gravenland.

stompe torenEen stukje oud land met lieve dorpjes en een stokoud kerkje vanaf station Haarlem Spaarnwoude.

eilandspolder4Oude aan de natuur teruggeven polders, vaarten, de Beemster en lintdorpjes vanuit het pittoreske dorp De Rijp.

wijkmeer3Grasdijken, forten en het Amersterdam-Rijnkanaal vanaf TOP Veldhuis-Aagtendijk bij Heemskerk.

img 3718Van het dorpje Watergang via Broek in Waterland en Zunderdorp naar de Bushalte bij Het Schouw. Een hoefijzervormige wandeling van 13 km door weilanden, pittoreske dorpjes en door het veenmoeras dat over de voormalige vuilstort Volgermeer is gelegd.