20210501 kloosterpad xlLangs kloosters in Noord-Brabant

330 km langs de sporen van het rijke Roomse leven in het oosten van Noord-Brabant.

Noord-Brabant is een nieuwe langeafstandspad rijker. In mei 2021 werd ‘Ons Kloosterpad’ geopend. Een rondwandeling van 330 km verdeeld over 15 etappes. Daarbij kom je door dorpen en steden als Den Bosh, Uden, Velp Boxmeer, Handel, Eindhoven, Vessem, Oirschot en Vught. Je komt langs nog werkende en voormalige kloosters.

ons kloosterpad

In een aantal kloosters langs de route is het mogelijk om te overnachten. Het is aan te raden om vooraf de mogelijkheden te controleren, want je kunt hier niet dagelijks terecht. Maar aan de routes liggen ook nog voldoende andere accommodaties, soms met een link naar het kloosterleven. Kijk voor alle overnachtingen op de website van het Brabants Kloosterleven.

Je navigeert via de wandelknooppunten. Er is een wandelgids (met kaartjes) bij de route verschenen die te verkrijgen is via Bernemedia (Abdijwinkel Berne), maar alle etappes, wandelknooppuntreeksen en overzichtskaartjes zijn te vinden op Visit Brabant 

Ons Kloosterpad heeft snel enige bekendheid gekregen. Het televisieprogramma Kruispunt besteedde er 2 uitzendingen aan (17 en 24 mei 2021). Daarnaast verscheen er in de serie Terloops van Van Oorschot een deeltje over dit pad: Gods wegen van Marijke Schermer.

Voor meer info Brabants kloosterleven