jabikspaadPelgrimeren door Friesland

Het Jabikspaad loopt tussen de Waddenzee en het Zwarte Water bij Hasselt in Overijssel door karakteristieke Friese landschappen. Het pad kan gezien worden als een noordelijke aanlooproute voor pelgrimstocht naar Santiago de Compostela in Spanje.   

De fietsroute (130 km) loopt niet gelijk met de wandelroute (150 km) mee. Voor informatie over slaap en of overnachtingsmogelijkheden verwijst de gids naar het internet. De routemarkering met een schelpje is handig, met waarschuwingen voor veranderingen en zijwegen. De gegevens in de gids en op de kaart vormen samen met de wulkschelp een geheel. Een topografische overzichtskaart is handig.

Het Jabikspaad, is een initiatief van de Ried fan de Fryske Beweging en opgezet in samenwerking met het Nederlands Genootschap van Sint Jacob en de werkgroep lange afstandswandelpaden van het Nivon. De gids is voorzien van getekende kaarten met een route, lijkend op de huidige LAW gidsen. De gids heeft een smal (zak- of fietstas-)formaat met een ringband. De achtergrondinformatie staat voorin. De beschrijvingen zijn in beide richtingen beschreven.

Voor routewijzigingen, overnachtingsadressen en achtergrondinformatie zie ook jabikspaad.nl/

jabikspaad kaart

 

Het Jabikspaad
wandel- en fietsroute van Sint-Jacobiparochie naar Hasselt
Beschreven door vrijwilligers/leden van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob
Friese Pers Boekerij 120 p. - 2012
ISBN: 9789033011634