pelgrimspaden in limburgDagwandelingen in Limburg

Al 12,5 jaar heeft de Stichting Pelgrimswegen en Voetpaden ervaring in het uitzetten en organiseren van wandelingen naar pelgrimsplaatsen in en om Limburg.

In deze wandelgids heeft de Stichting 16 rondwandelingen variƫrend van 8 tot 17 kilometer gebundeld die beginnen en eindigen bij 16 kerken en kapellen waar heiligen worden vereerd. Na een korte inleiding over pelgrimeren in Limburg en de Stichting worden de kerken en kapellen en de heiligen die er worden vereerd uitgebreid beschreven.

De wandelingen rondom deze pelgrimsplaatsen zijn duidelijk en stapsgewijs beschreven en worden onderbroken door achtergrondinformatie over bezienswaardigheden en bijzonderheden, en door enkele fraaie foto's. De routes, inclusief de stappen in de beschrijving, zijn eveneens aangegeven op de begeleidende topografische kaarten die door de verkleinde weergave niet altijd even duidelijk zijn. Een beknopte beschrijving van het karakter van de wandeling en de bereikbaarheid en een indicatie van eet- en drinkgelegenheden gaan aan elke wandeling vooraf. De wandelgids is een goede begeleider voor wandelaars die op eigen gelegenheid pelgrimsplaatsen willen bezoeken.

Pelgrimswandelingen in Limburg
16 rondwandelingen van de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden
Yvonne Cox
TIC, 127 p. - 2007
ISBN: 9789078407225