willibrord padPelgrimeren door het aartsbisdom Utrecht                   

Het Willibrordpad is een beschreven pelgrimspad van 448 km door het aartsbisdom Utrecht, dat de provincies Utrecht, Gelderland en Overijssel beslaat. De naam verwijst naar de monnik die het christendom naar onze streken bracht.

De wandeling, die nadrukkelijk in het teken van geloof en meditatie staat, is verdeeld in etappes die ieder een eigen thema hebben, zoals 'troost', 'water' en 'ontmoeting'. Naast achtergrondinformatie bij de kerken en basilieken die men passeert zijn er bezinningsteksten opgenomen. De etappes zijn onderverdeeld in dagwandelingen tussen de 13 en 29 km.

Aan het eind van iedere dagetappe wordt een overnachtingsmogelijkheid gegeven. Deze zijn met een pictogram in de kaarten aangegeven. De horeca-adressen onderweg worden genoemd maar niet aangegeven in de kaarten. De route is uitgebreid in een richting beschreven, maar is niet in het veld gemarkeerd.

Fullcolour en verzorgd uitgevoerd met foto's en duidelijke kaartjes. Aan de binnenzijde van de voorflap een schematische kaart van de gehele route voorzien van de nummers van alle deelkaarten. Aan de binnenzijde van de achterflap kunnen pelgrimsstempels verzameld worden. Routewijzigingen en meer informatie is te vinden op willibrordpad.nl/

willibrordpad routeWillibrordpad
wandelen langs een kathedraal en zeven basilieken
Henk Brussel
KSB Uitgeverij, 242 p. - 2009      
ISBN: 9789061731481