omslag walk of wisdom 210x145Pelgrimeren rond Nijmegen

Rond Nijmegen loopt sinds 2015 een pelgrimsroute die Walk of Wisdom heet. Bedoeld om ‘unplugged’ te lopen (zonder telefoon of internet) om zodoende dichter bij jezelf te komen en dichter bij de natuur.

Of zoals de ontwikkelaars het zelf omschrijven ‘Wij denken dat iedereen een unieke kracht heeft, die tot bloei komt in verbondenheid met je omgeving en de natuur.’

De route is gemarkeerd en voorzien van een wandelgids met kaartjes, beschrijvingen en overnachtingsmogelijkheden. Regelmatig worden er groepswandelingen georganiseerd, maar je kunt het pad ook op eigen gelegenheid lopen.

De markering van het pad bestaat uit het symbool ‘pelgrim’. Een menselijke figuur met bladervormen als armen. Daarmee wordt de verbondenheid van de mens met de natuurlijke omgeving uitgebeeld. Het symbool is ook als speld vormgegeven, waarmee de wandelaar zich als pelgrim kenbaar kan maken.

Daarnaast is er de pelgrimsveter. Aan de leren veter kun je ‘vogelringetjes’ verzamelen. Elke gemeente die passeert, 11 in totaal, bieden een ringetje met de naam van de eigen gemeente.

walk of wisdom kaart

Meer informatie op Walkofwidom.org