wandelen langs heilige plaatsen 1Heilige plaatsen

In Wandelen langs heilige plaatsen worden tien korte pelgrimstochten beschreven, tussen de veertien en twintig kilometer lang. De wandelingen, die voeren naar Nederlandse plaatsen die ook nu nog worden bezocht door pelgrims, laten een verrassende kant van ons land zien.

Op al die plekken is het mogelijk een spirituele gedachte te koesteren, een kaarsje aan te steken of een gebed uit te spreken.
De bestemmingen liggen verspreid ion Nederland. Van Heiloo in Noord-Holland tot Hulst in Zeeuws-Vlaanderen, van Brielle in Zuid-Holland tot Thorn in Limburg.

Wandelen langs heilige plaatsen 1
P. Louwerse
Averbode, 200p. – 2008
ISBN 978903172585

wandelen langs heilige plaatsen 2Tweede deel van wandelingen naar bedevaartsoorden in Nederland. Hoewel de wandelbestemmingen allemaal katholieke oorden zijn, is de doelgroep van deze gids veel breder. Het centrale thema is bezinning. Wandelen en spiritualiteit worden tegenwoordig steeds vaker met elkaar verbonden en in die zin sluit deze gids helemaal aan bij een trend.

Tien dagwandelingen tussen de 11 en 20 km. De startpunten zijn naast de auto ook allemaal met openbaar vervoer te bereiken. Na een uitgebreide inleiding over de betreffende heilige en de waarde die aan de specifieke bedevaartsplek gehecht wordt, volgt de routebeschrijving met een duidelijk kaartje en praktische informatie over de horeca onderweg, openingstijden en openbaar vervoer. Rijk geillustreerd met kleurenfoto's. Er kan onder andere gewandeld worden naar Onze Lieve Vrouw van Lourdes (Valkenburg), Everardus Witte (Megen), de bedrukte moeder Gods (Varsseveld) en de koortsboom van St. Walrick (Overasselt).

Wandelen langs heilige plaatsen 2
Anton Sinke en Marijke Nijboer
Meinema, 208 p. – 2009
ISBN 9789021142258