de pelgrimsroute van dokkum naar egmondDokmond

'Dokmond' is een spirituele route van Dokkum naar Egmond. Verschenen ter gelegenheid van 450 jaar bisdom Haarlem en 75 jaar Abdij van Egmond.

De 221 km lange route gaat over landweggetjes en dijken, met fantastische vergezichten van onbegrensde polders. Over bospaden, heuvels en water, door nostalgische dorpjes en steden met oude kerkjes. In het spoor van oude pelgrims volgt het pad de christelijke wortels. Langs kloosters en heilige bronnen, waaruit je geneeskrachtig water kunt drinken, en bedevaartplaatsen waar je je spiritueel kunt laven.

De route heeft zeven trajecten en is te lopen in zeven dagen, maar ook op de fiets te volgen. Per plaats komt beknopt de geschiedenis naar voren en worden eventueel belangwekkende gebouwen zoals kerken en kloosters beschreven. Onderweg is een zevental stempels te verkrijgen als bewijs dat de route is afgelegd; ook zijn lichaamsoefeningen opgenomen om tot innerlijke rust en bezinning te komen tijdens het volgen van de route. Het boekje geeft behalve de route (met kaartjes) en alle achtergrondinformatie ook pleisterplaatsen en bed- en breakfastadressen.

De pelgrimsroute van Dokkum naar Egmond
Thom Breukel
Ten Hav, 95 p. – 2009
ISBN: 9789025959616