Lees verder over Het St. Olavspad in artikelen op internet of in tijdschriften.

Wanda Wandelt

42081 wanda wandelt logo 250Wanda van Wanda Wandelt maakte in 2018 kennis met het St. Olavspad en deed verslag op haar website. In de zomer van 2019 liep ze de helft van de complete tocht. Je leest haar reisverslag hier.


Artikel Jakobsstaf

omslag 735px jacobsstaf 117Voor het verenigingsblad van de Compostelagangers 'Jacobsstaf' (2018 nr, 117) schreef ik een artikel pdf' Naar de heilige Olav' waarin ik het Olavspad Noorwegen en het St. Olavspad door Zweden met elkaar vergeleek.


 

Touch of Sweden

schermafdruk 2017 10 26 01.26.26Leuke overnachtngen
Katrien Philips fietste afgelopen zomer langs het Zweedse Olavspad. Op haar populaire website doet ze er verslag van. Haar blog over de leukste overnachtingen kan ik van harte aanbevelen. Ik overnachtte op bijna al die plekken en ik vond dit ook de allerfijnste plekken.


Webspecial

interview olavsledenInterview 'en route'
Tijdens mijn tocht langs het Zweedse Olavspad werden we geïnterviewd voor de Noorse website van de Olavspaden. Het artikel is dus in het Noors. Met behulp van Google translate komt de strekking er wel uit.


Artikel in Op Weg

omslag op weg 2017 2Een Scandinavische 'coast to coast'

Pelgrimsroutes in Scandinavië winnen langzaam maar zeker aan populariteit. De St. Olavsleden loopt van de Zweedse oostkust naar Trondheim in Noorwegen. Een 580 km lange tocht over het idyllische Zweedse platteland naar het Scandinavische hoogland en via de Noorsebergen naar de Atlantische Oceaan.

Voor het Vlaamse wandel- en fietstijdschrift Op Weg, schreef ik in 2017een artikel over mijn belevenissen langs het St. Olavspad in Zweden. In 1016 liep ik  de hele tocht in een aangesloten periode. pdfOp Weg 2017 2.pdf


Artikel in Happinez

omslag happinezPelgrim voor een week
Mooi artikel in mindstyle magazine Happinez 2017, nr 3.

In een staat van ontreddering heeft Francine Postma aan den lijve ondervonden hoe helend lopen kan zijn. Blik op oneindig en gaan. Als ze hoort van een pelgrimsroute in Zweden, wordt er iets wakker in haar.

In deze pdfpdf alleen de tekstpagina's. Voor het uliteme genieten van de prachtige foto's van Bonnita Postma, moet je het nummer zelf inzien.


Reportage van Harm Edens

harm edensEen BN'er op het St Olavspad
Pelgrimstochten zijn populairder dan ooit. Wie filewandelen en volle herbergen wil ontwijken loopt het Sint Olavspad, ruim 500 kilometer dwars door spectaculaire landschappen in Zweden en Noorwegen. Journalist en presentator Harm Edens ontdekte de noordelijke Camino. Nou, een stukje dan.

Harm Edens doet verslag van zijn ervaringen in 2013, vlak na de officiële opening van het pad, op de reisverhalensite Wideoyster.


Artikel in Scanorama

way to goWay to go, St. Olaf
St. Olaf ’s Way is an ancient pilgrim’s trail through Sweden and Norway that is as satisfying for the adventurers of today as it was for the religious devotees of yesteryear.

Scanorama is het inflight magazine of Scandinavian Airlines. In 2013 bracht het blad een sfeervolle pdf reportage over het toen net geopende St. Olavspad.


Reportage National Geographic

National GeographicPelgrimsroute St. Olavsleden
Elk jaar gaan duizenden Nederlanders en Belgen te voet, per fiets of op een andere manier naar Santiago de Compostella. De meesten maken deze reis tegenwoordig niet meer uit religieuze overwegingen, maar eerder voor de sport, de natuurlijke omgeving of het behalen van een persoonlijk doel. De laatste jaren neemt het aantal van deze nieuwe generatie pelgrims toe, en hun bestemmingen reiken verder dan de bekende tochten in Spanje (Santiago), Italië (Assisi) of Frankrijk (Lourdes).

Journalist Myrthe treedt in de voetsporen van de heilige Olav Haraldsson. Ze loopt van Zweden naar Noorwegen over de pelgrimsroute St. Olavsleden. Dit is deel één van haar ontdekkingstocht in 2015.


Webartikel Trouw

atrikel TrouwOver het Sint Olavspad
Het pad van Sint Olav, de heilige met Bijbel en bijl, gaat door het stillere midden van het toch al zo stille Zweden, van de kust naar Trondheim.

 Naar Santiago geweest, naar Rome geweest, en toch weer die kriebel. Wat nu? Er is een Scandinavisch alternatief. Het Sint Olavspad. Journaliste Monic Slingerland deed in 2014 verslag van haar evaringen op het net geopende St. Olavspad.