Korte berichten

 Geüpdatete lijst met accommodaties

Bij het verschijnen van de Engelse vertaling van de wandelgids Het Olavspad is een geupdatete lijst met accommodaties online gezet. Zo kunnen we de wijzigingen voorturend bijhouden. Voor het gemak onderweg is een uitprintpare pdf beschikbeschikbaar. Je vindt de accommodatiepagina op viagaia.nl.

Omleiding bij Ringebu

31 juli 2022

Bericht van wandelaar José van Dam, over de actuele situatie bij Ringebu. (Kaart 58, p. 132 in 3e druk ; kaart 32, 33, p.104 in 2e druk).

Vanuit Ringebu loop je via Kjønnåvegen naar Midtvegen. Deze laatste is nu afgesloten en grote shovels hebben de hele weg omgeploegd. Daardoor moet je via Kjønnåsvegen je weg voortzetten. Deze weg is voor wandelaars heel vervelend, te smal, te druk.

 

schermafbeelding 2022 07 31 om 12.27.21omleiding

Geactualiseerde accommodatielijst

15 juli 2019
AccommodatielijstEr is een nieuwe lijst beschikbaar met alle accommodatie op een rijtje. Op pilegrimsleden.no staan de laatste versies. pdfDit is de versie van juli 2019.

Geactualiseerde accommodatielijst

11 maart 2019
AccommodatielijstEr is een nieuwe lijst beschikbaar met alle accommodatie op een rijtje. Op pilegrimsleden.no staan de laatste versies. pdfDit is de versie van augustus 2018.


Nieuwe accommodatielijst

23 april 2018

Een geactualiseerde accommodatielijst (april 2018) is gepubliceerd door Pilegrimsleden.no en pdfhier te downloaden. De bijgewerkte wijzigingen op de tweede druk van de gids Olavspad vind je op hier.


Pelgrimspaspoort in Nederland te koop

22 januari 2018

pilegrimspassHet officiële pelgrimspaspoort bij de pelgrimsroutes in Scandinavië is nu, via Op-Vrije-voeten.nl in Nederland te verkrijgen. Dus wil je niet wachten tot je in Noorwegen of Zweden bent met de aanschaf, bestel je ‘pilegrimspas’ dan hier op Bol.com.

Verzamel onderweg de stempels en ontvang in Trondheim de Olavsbrev, de oorkonde voor het voltooien van de pelgrimstocht.


 De Olavsbrev gedetermineerd

10 november 2017
olavsbrevDit jaar is de Olavsbrev, het certificaat dat je krijgt uitgereikt wanneer je tenminste 100 km van een Olavspad hebt gelopen, vernieuwd! De rand van het pelgrimsdiploma is versierd met bloemen, planten en landschappen die je onderweg kunt tegenkomen. Met de klok mee vanaf Bergen: fijnspar, zilverkruid, jeneverbes, dotterbloem, rivier, lelietje van dalen, rode klaver, grasklokje absintbloem, sneeuwgentiaan, lenteanemoon, wintergroen, vrouwenmantel, bos, bergberk en alpenhelm.


Nieuwe accommodatie

31 juli 2017
Sinds het verschijnen van de tweede druk van de wandelgids zijn er enkele nieuwe accommodaties beschikbaar langs het Olavspad. HIeronder een opsomming met verwijzing naar de kaarten in de wandelgids van Het Olavspad.

Geactualiseerde accommodatielijst

28-4-2017
AccommodatielijstEr is een nieuwe lijst beschikbaar met alle accommodatie op een rijtje. Op pilegrimsleden.no staan de laatste versies. pdfDit is de versie van april 2017.


Nieuwe Documentaire

17-4-2017
path to nidaros kleinTrailer bij de veelbelovende documentaire van de Vlaamse Hilse De Groote over haar tocht langs het Olavspad van Oslo naar Trondheim. De film staat op het punt van uitkomen. De hoge productiewaarde maakt erg nieuwsgierig naar deze film.


Extra schuilplaats

16-10-2016
gapahukEr is een nieuwe shelter geplaatst, langs het pad bij Øyer, ca. 18 km boven Lillehammer.