Tips en aanwijzingen voor het plannen van je reis naar Het Olavspad

Reizen naar Oslo

Vliegtuig

Oslo Gardermoen is het belangrijkste vliegveld van Noorwegen. Vanuit Nederland kun je met SAS, KLM of Norwegian rechtstreeks naar Oslo vliegen. Vanaf Gardermoen reis je per Flytoget Airport Express Train in 20 minuten naar het centrum van Oslo. Eventueel kun je ook een sneldienst of een lokale trein nemen.


Veerbootverbindingen

boot romantikaTegenwoordig kun je ook met de boot vanuit vanuit Eemshaven of Emden in één ruk naar Oslo varen. Kijk voor details op Hollandnorwaylines.

overtochten zweden noorwegen

Verder kun je per boot reizen vanuit Denemarken, Duitsland, en Zweden. De meeste veerdiensten bieden kortingen voor auto's met inzittenden. De veerboten varen onder andere op de havens in Oslo, Bergen, Kristiansand en Stavanger. Stena line, Fjord line, Color line en DFDS Seaways zijn de belangrijkste rederijen. Vakantienaarnoorwegen.nl heeft veel informatie op een rijtje gezet.


Trein naar Noorwegen

De meeste reizen vanaf het Europese vasteland vinden plaats per nachttrein. Alle nachttreinen bieden je de mogelijkheid om te slapen in een speciale slaapcoupé. Wanneer je per trein van Europa naar Noorwegen (en andersom) reist, kun je profiteren van verschillende kortingen. De treinreiswinkel helpt je graag bij het plannen van je treinreis.

spoorwegkaart scandinavie


Reizen langs de route

Trein

vyHet Olavspad is heel goed ontsloten met nabijgelegen treinstations. Genoeg plaatsen om naar toe te reizen als je deel van het pad wilt gaan lopen.

Lijn 21 Oslo - Trondheim
Met onderweg onder andere de stations Gardermoen - Hamar - Brumunddal - Moelv - Lillehammer - Ringebu - Kvam - Vinstra - Otta - Dovre - Dombås - Hjerkinn - Kongsvoll - Oppdal - Berkåk en Trondheim.

Lijn L13 Oslo - Dal
Stopt in Leirsund - Frogner - Lindeberg - Kløfta - Jessheim - Nordby en Hauerseter

Lijn R10 Oslo - Lillehammer
Stopt in Gardermoen - Tangen - Stange - Hamar - Brumunddal en Moelv

Dienstregelingen op de nationale reisplanner entur.no


lijnenkaart noorwegen jpeg kopie


Bussen

enturLangs de route zijn veel punten waar de bus vlak bij het pad komt. Eenvoudig te bekijken in de nationale reisplanner entur.no. Je kunt daar ook digitaal je vervoersbewijs aanschaffen. Zet de app op je telefoon!

 

Langeafstandsbussen in Noorwegen.

Voor het Olavspad zijn van belang de lijnen:
141 Lavprisekspressen
(Oslo - Gardermoen - Lillehammer - Vinstra - Dovre - Oppdal - Trondheim)
148 Gudbrandsdalsekspressen
(Oslo - Gardermoen - Hamar - Lillehammer - Otta - Skjåk - Bismo) www.nor-way.no


nor way bussekspress logo


Vertrek vanuit Trondheim

KLM heeft directe vluchten van Trondheim naar Schiphol. Je bent in een wip weer thuis.


Hurtigruten

hurtigrutenWil je rustig afbouwen en weer wennen aan je status van gewone sterveling, overweeg dan een terugreis per Hurtigruten, de kustboot die iedere dag punctueel en stoïcijns langs de kust van Noorwegen vaart tussen Bergen en Kirkenes en vice versa. In Trondheim is de vertrektijd in zuidelijke richting 10.00 uur  ’s morgens. De boot arriveert de volgende dag om 14.30 uur in de stad Bergen, het eindpunt. Daar kun je op dan bijvoorbeeld op de trein naar Oslo stappen. Deze treinreis wordt tot de mooiste van de wereld gerekend.