mv5bngfiyjq5mgutnmy3oc00nzc1lwizmzityjhkodzmzjaznzlixkeyxkfqcgdeqxvymtuwmdcymduz. v1 Jonge vrouw in het noordelijkste noorden

In de film 'Human Nature' besluit Sophie (30) om 500 kilometer te gaan hiken door het arctisch gebied van Noorwegen. Ze wil weg van de druk die ze in Nederland ervaart: banen, studies, vrienden en het altijd moeten opnemen tegen haar broers en zussen. Niet veel later is ze in één van de laatste echte wildernissen van Europa.

Voor het maken van de film trok een kleine crew naar het noorden van Noorwegen en maakte de tocht van de Noordkaap naar Kilpisjarvi over de Europese wandelroute E1. Ze lopen het deel door Finnmark en het noordelijke stuk van de Nordkalottleden. Een landschap van bergen, water en lage struiken boven de boomgrens. Onbeschut terrein waar regen, mist en sneeuw vrij spel hebben. Ruig terrein voor de hardcore hiker.  

vorschaukarte 978 3 86686 541 9 1nostromoweb 9789188779502 ex1

De kou en het gebrek aan comfort tijdens het schieten van de film is goed terug te zien in de film zelf. De kijker leeft mee met de ontberingen die authentiek in beeld gebracht zijn.

Op youtube kun je ‘The making of” in 4 delen bekijken.

De film is online te koop en te streamen via Human Nature Hiking Film

Human nature
Bart Schrijver
2022
IMDb 9,1