1ed3f216 18d0 6e7c a6ea 7da2301f8332

Diverse Reisverslagen over pelgrimeren naar Rome.

Vier vrije voeten 

Van Den Bosch naar Rome 

Hoe gaat het als een man jarenlang 70 uur per week heeft gewerkt, met pensioen gaat en direct daarna met zijn vrouw gaat pelgrimeren? Ineens zijn ze 24 uur per dag, 7 dagen per week samen. Redden ze het of betekent dit avontuur een behoorlijke aanslag op hun relatie? Guus Wesselink (1948) en Riet van Laake (1946) schrijven over hun avontuurlijke voetreis van 2200 kilometer vanuit ‘s-Hertogenbosch via Rome naar een bijzonder plekje in Zuid-Italië. Het enthousiaste echtpaar neemt je mee op deze indrukwekkende tocht. Naast de gedetailleerde en beeldende beschrijvingen, is Vier vrije voeten aangevuld met praktische tips en prachtige foto’s. 
 

Vier vrije voeten 
Een romantische voettocht van 's Hertogenbosch naar Zuid-Italië 
Guus Wesselink & Riet van Laake 
Boekscout : 254 p. - 2019 
ISBN 978940221071 

760x1200De verloren weg 

Via Francigena 

Luc Devoldere doet in etappen de Via Francigena over, een middeleeuwse pelgrimsroute van Canterbury naar Rome, van het verdwenen graf van Thomas Becket naar het lege graf van Petrus. Onderweg noteert hij wat is overgebleven van het katholicisme, registreert de implosie van een wereldmacht, de geruisloze teloorgang van eeuwenoude codes, regels en rituelen. Devoldere rekent ook af met enkele mythes rond de bedevaarten en de Grand Tour. Tegelijk blijft De verloren weg een verslag van een persoonlijke fascinatie voor Italië en vooral voor Rome. 

Luc Devoldere (1956) studeerde oude talen en wijsbegeerte en was lange tijd werkzaam als docent. Nu is hij hoofdredacteur en afgevaardigd bestuurslid van de stichting Ons Erfdeel. Hij publiceerde eerder Grand Hotel Italia.   

De verloren weg 
Van Canterbury naar Rome 
Luc Devoldere 
Atlas Contact : 235 p. - 2009 
ISBN 9789045002408 

800x1200Mijn Franciscaanse voetreis 

Florence – Rome 

Ab is opgetogen over het natuurschoon, de fysieke uitdaging, de prachtige steden en de interessante kloosters die de Franciscaanse voetreis te bieden heeft. Daarom publiceert hij, na zeven eerdere pelgrimstochten, voor het eerst zijn verhaal. Hij neemt u mee op een prachtige reis, die hij ook herkenbaar maakt voor wie geen pelgrimservaring heeft. Gelardeerd met humor en zelfspot maakt hij zichtbaar hoe ook een niet religieus gedreven pelgrimstocht een geweldige ervaring kan bieden. Zijn persoonlijke reiservaring wisselt hij af met praktische informatie, de geschiedenis van de route en met foto’s van de prachtige omgeving. De lezer krijgt het gevoel de tocht mee te lopen. Een aanrader voor wie overweegt de tocht te maken, of er gewoon eens wat meer over wil weten. 

Ab van den Burg woont in Driebergen. Hij werkte tot zijn pensioen in 2011 als consultant bij een bedrijf dat hij samen met twee collega’s in 1989 heeft opgericht. In die periode ontstond ook zijn passie voor lange afstand wandelen. Hij doorkruiste wandelend heel Nederland en liep over Europese wandelroutes door België, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Hij maakte veel schitterende wandelreizen, in groepen en alleen. Tijdens zijn reizen beklom hij de Mount Kenia en de Kilimanjaro en maakte hij tochten door Marokko, Engeland, Schotland, IJsland, British Columbia en de Himalaya. Na zijn pensioen begaf hij zich op pelgrimsroutes in Europa, richting Santiago de Compostella en Rome. 

Mijn Franciscaanse voetreis 
van Florence via Assisi naar Rome 
Ab van den Burg 
Boekscout : 178 p. - 2021 
ISBN 9789464316070