1 cc hardloopreis omslag voorkantHardloopreis van geluk

Na een depressieve periode met te veel gamen en alcohol ontdekt de gevoelige Coen Cuijpers (1981) de positieve kracht van het hardlopen. Dat mondt na jaren uit in een plan om van Gennep naar Palermo te rennen in tientallen marathons. Onderweg wil hij mensen die het nodig hebben een scheutje positiviteit schenken met zijn verhaal en zijn begrip.

In dit boek doet hij verslag van zijn hardloopreis. Uiteindelijk loopt hij zo’n 2400 km in 72 marathons in een tijdsbestek van 112 dagen. Hij vindt slaapplekken via couchsurfing, beleeft talloze warme ontmoetingen en maakt de nodige avonturen mee. In Noord-Italië stuit hij per toeval op Via Francigena en past direct zijn reisplannen aan. Over de pelgrimspaden hardloopt hij verder.

Cuijpers schrijft vlot en neemt de lezer mee in al zijn ups en downs. Zijn focus ligt bij de innerlijke reis, de omgeving en de mensen. De topsportaspecten van tijden, fysieke prestaties en competitie zijn ondergeschikt, wat voor de leeservaring een pluspunt is. Met twee katernen kleurenfoto’s.

Meer info op movetheearth.run

Harloopreis van geluk
Coen Cuijpers
Coen Cijpers : 348 p. - 2021
ISBN: 9789090346922