road tripRoad trip

Bestsellerauteur Simsion pikt de draad op na zijn boek over de Camino. Drie jaar geleden liepen veertigers Zoë en Martin samen de Camino. Op zoek naar zichzelf vonden ze elkaar. Toen hield hun relatie geen stand, nu krijgen ze een tweede kans als ze Zoë’s vriendin Camille vergezellen op weg naar Rome.

Camille heeft MS en wil koste wat kost de lange voettocht volbrengen. De tocht is heel anders dan de vorige. Dit keer geen vriendelijke dorpsbewoners en lekkere maaltijden. Nee, het is ruig, het plenst in de Alpen en ze logeren vaak in ongastvrije hotels waar mensen een jachtgeweer in de keuken hebben staan. Voor de everzwijnen. Gelukkig is er wel altijd wijn. In de voetsporen van talloze pelgrims worden de relaties op de proef gesteld, maar Camilles ziekteverschijnselen worden heviger. Iedereen is erop gebrand om Rome te halen. En dan slaat het noodlot toe, maar natuurlijk niet zoals je zou verwachten...

De auteurs Simsion en zijn vrouw Anne Buist liepen zelf vanuit Cluny over het Chemin d'Assise naar Rome in 2019, wat de roman een levensechte ervaring geeft.

Road trip
Op weg naar Rome verandert alles…
Graeme Simsion, Anne Buist
Luitingh-Sijthoff : 352 p. – 2021
ISBN : 9789024595181