de camino l lq fDe camino

De 44-jarige chocolatier Lotte Bonnet woont al jaren gelukkig in Zuid-Limburg met haar man Emil, een voormalige vluchteling uit Bosnië. Maar dan pleegt Emil onverwacht zelfmoord tijdens het lopen van de Camino en blijft Lotte ontredderd achter.

Als ze elf maanden later naar Bosnië reist om zijn as uit te strooien, ontdekt Lotte dat Emil heeft gelogen over zijn identiteit. Ze schakelt een advocaat uit Sarajevo in om onderzoek te doen naar zijn verleden, en die komt tot een schokkende ontdekking. Ondertussen gaat Lotte zelf de Camino lopen, exact volgens de route en planning van Emil. Ze wil achterhalen wat hem tot zijn wanhoopsdaad dreef. Maar iemand volgt haar, iemand die niet wil dat ze de waarheid ontdekt.

"De oorlogsgeschiedenis van Bosnië komt aan bod, met afgrijselijke details van wat er destijds is gebeurd. Deze historie is verwerkt in het verhaal, samen met het persoonlijke leven van Lotte. Tijdens haar tocht ontmoet ze de aantrekkelijke Nicolas. Maar wie kan ze vertrouwen? De vrede op de Camino steekt erg af bij de gruwelijkheden tijdens de oorlog in Bosnië, wat dit tot een bijzonder verhaal maakt over menselijkheid, liefde en wraak. Drie sterren in de VN Detective & Thrillergids 2021. " (M.D. Broersma voor NBD Biblion)

Anya Niewierra is de schrijfster van de thrillers Vrij uitzicht en Het Dossier. Ze woont, werkt, schildert en schrijft in Zuid-Limburg en in de Pyreneeën. Zowel haar jeugdjaren binnen de serene abdijmuren van Gymnasium Rolduc als het deels wonen in Frans Catalonië hebben Niewierra geïnspireerd tot het schrijven van Het bloemenmeisje. Haar meest recente boek is De Camino (2021). 

De Camino
Anya Niewierra
Luitingh-Sijthoff : 384 p. – 2021
ISBN 9789024582273