hunt waar de wind waaitWaar de wind waait

In zijn eerste reisboek wandelde reisschrijver en journalist Nick Hunt naar Istanbul. In dit tweede reisboek gaat hij op zoek naar beruchte streekwinden die hele gebieden van Europa soms dagenlang in hun greep weten te houden.

Hij reist dwars door het continent, op zoek naar de plekken waar hij de wind op volle sterkte kan ervaren. Naar Engeland voor de Helm, naar Zwitserland voor de Föhn, naar Frankrijk voor de Mistral en naar Slovenië en Kroatië voor de Bora. In het gebied gaat hij te voet want, zo zegt hij, “alleen dan kun je de wind echt voelen”.

Het resulteert in vier reisverhalen met persoonlijke belevenissen, natuurbeschrijvingen doorspekt met lokale geschiedenis en natuurlijk veel informatie over het weer. En als die beruchte wind, soms na dagen wachten, opsteekt dompelt hij de lezer ook nog eens onder in razende en kolkende luchtmassa’s, soms ijskoud en soms juist zo warm dat de sneeuw op de berghellingen smelt. Een klassiek reisboek met een originele, rode draad. Ook voor weer amateur meteorologen. Uit het Engels vertaald en geïllustreerd met simpele zwart-wit kaarten.

hunt walking the woodsHunts eerste boek heet ‘ Walking the woods and the waters’. Hij volgt dan de beroemde reis van Patrick Leigh Fermor. Dit boek is (nog) niet in het Nederlands vertaald.

Waar de wind waait
Nick Hunt
Thomas Rap : 350 p. – 2019
ISBN: 9789400400641

Walking the woods and the water
Hodder & Stoughton General Division : 336 p. – 2016
ISBN: 9781857886436