In het laatste stuk van het St. Olavspad kun je uit meerdere routes naar Trondheim kiezen.

Een alternatieve kustroute

Vanaf Munkeby (Levanger) kun je naast de route door het binnenland ook kiezen voor de kustroute naar Trondheim. Deze ca. 85 km lange route heeft naast het voordeel van meer win- kels onderweg, ook de prachtige uitzichten over het water. Het nadeel is, dat de route vrijwel uitsluitend over asfalt gaat en dat je gebonden bent aan een overtocht met boot die vooraf gereserveerd dient te worden.

trondheimsfjorden from tautra

De route komt door het historische centrum van Levanger, langs de bedevaartskerk Alstad- haug (1180) waar een relikwie is met, naar ver- luidt, een stukje vinger van de heilige Petrus. Via het schiereiland Frosta gaat het pad verder langs de kust. Op de zuidpunt van het eiland kun je via een dam naar het kloostereiland Tautra. Het prachtig gelegen cisterciënzer non- nenklooster staat open voor bezoekers. Tau- tra staat ook bekend om het rijke vogelleven. Vanaf Tautra kun je met een boot de oversteek naar Trondheim maken. Deze route is ca. 62 km. Wil je liever lopend verder dan kun je vanaf Frosta (bij Valberg) met de boot naar Steinvik- holmen om het Olavspad over het vasteland te vervolgen. Deze variant is ca. 85 km.

De overtochten dien je minstens twee dagen van te voren te boeken bij Øyvind Løvrød: +47 481 07 799 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mogelijke etappe-indeling
Munkeby - Laberget 19 km
Laberget - Hellberg 21 km
Hellberg - Tautra 22 km
Tautra - Trondheim met de boot

Hellberg - Valberg 17 km
Valberg - Stjørdal of Ersgard 19 of 24 km