756x1200Dwars door Engeland

Wanneer Harold Fry op een doordeweekse ochtend zijn huis verlaat om een brief te posten, weet hij nog niet dat hij op het punt staat naar de andere kant van het land te lopen. Hij draagt geen wandelschoenen, heeft geen kaart en geen telefoon bij zich. Hij weet alleen dat hij moet blijven lopen.

Bor Beekman van de Volkskrant geeft slechts 2 sterren en schreef;

Het is een immense voettocht die pensionado Harold Fry (Jim Broadbent) aanvangt, in het van Douwe Egberts-reclamesentiment doordrenkte melodrama The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry. Achthonderd kilometer legt hij af op zijn bootschoentjes, van Devon naar Berwick-upon-Tweed. Zonder zijn verbitterde echtgenote (Penelope Wilton) ook maar gedag te zwaaien. Uit schuldgevoel: een kwestie met een oude vriendin die op sterven ligt in een hospice, daar aan de andere kant van Engeland. Ook is (of was) er een ongezond bleke en opstandige zoon, die zo nu en dan opduikt in het hoofd van de almaar verweerder ogende Harold.

Overal onderweg ligt een levensles op de loer, in deze formuleachtige verfilming van de roman van de Engelse schrijver Rachel Joyce: ontmoetingen met een sliert vlakke en al te bedachte bijpersonages. Maar hoe gemankeerd en voorspelbaar het script ook is: empathicus Broadbent (Harry PotterThe Duke) perst er op sommige momenten toch nog iets waarachtigs uit.

The unlikely pilgrimage of Harold Fry
Hettie Macdonald
2023
IMDb 6,8