de camino del norte ed van der aaDe Camino del Norte

Van 20 maart tot 7 mei 2019 heb ik de Camino del Norte gelopen. Grotendeels langs de kust van de Golf van Biskaje, door alle mooie steden die daar liggen: San Sebastian, Bilbao, Santander, Gijon, Cudillero, enz.

41 Loopdagen, 6 extra bezoekdagen aan steden (Hondarribia, San Sebastián, Bilbao 2 dagen, Oviedo en Lugo) en 2 terugreisdagen. Precies 7 weken onderweg en 845 km gelopen van de Frans/Spaanse grens (Hendaye/Irún) in het oosten naar Santiago in het westen.

"Daar sta je dan na 845 km voor de beroemde kathedraal je evenwicht te bewaren m.b.v. 2 loopstokken, nadenkend hoe het verhaal te herschrijven. Misschien is dit fotoboek een begin, een oogopener, een denkrichting, een (beperkte) visie op deze prachtige wereld."

De Camino del Norte
Ed Van der Aa
Brave New Books : 150 p. - 2019
ISBN 9789402195392

  

foto dagboek van een pelgrim ton diebenFoto-dagboek van een Pelgrim

“Medio 2019, om precies te zijn van 2 juni tot en met 9 juli 2019 heb ik de Pelgrimsroute Camino del Norte gelopen. De wandeltocht begon op zondag 2 juni in alle vroegte vanuit Irun en via de plaatsen San Sebastian, Bilbao, Santander, Gijon, Ribadeo en dwars door het mooie landschap van de provincie Galicia naar Santiago de Compostela.

34 dagen lopen brengt mij in Santiago de Compostela. Moe maar voldaan dat ik deze 835 kilometer heb gelopen laat ik me door een medepelgrim fotograferen voor de immense kathedraal gewijd aan de Heilige Santiago. De zon staat op deze dag te stralen.

Gedurende tocht is het thuisfront via blogs en foto's in Polarsteps en in Wordpress op de hoogte gehouden van mijn belevenissen en voortgang. Deze blogs vormen de basis van de tekst in dit fotoboek. Een boek verlucht met vele foto's gemaakt van plaatsen onderweg. Deze tocht door het mooie en aantrekkelijke landschap van Noord-Spanje zal mijn leven lang in mijn geheugen gegrift blijven staan.”

Foto-dagboek van een Pelgrim
Ton Dieben
Brave New Books : 128 p. - 2021
ISBN 9789402152470