twan huysWandellust

In de tijd na zijn harde journalistieke val (het geflopte RTL late night), heeft Twan Huys veel gewandeld. Dat deed hij altijd al graag en nu had hij de ruimte. Maar de journalist in hem, maakte er ook direct een project van. Hij nodigde bekende mensen en boswachters uit om hem te vergezellen.

Het resultaat is dit boek, dat je kunt omschrijven als ‘College Tour in de buitenlucht’. Een stoet aan klinkende namen laat zich tijdens het wandelen ondervragen over hun relatie met wandelen en de natuur. Aan het woord komen o.a. Geert Mak, prinses Irene, Herman Finkers, Jane Goodall, Jan Wolkers (in retrospectief), Jack Poels (Rowwen Hèze) en Caspar Janssen (Volkskrant). De bn’ers worden afgewisseld met boswachters van diverse natuurgebieden. De wandelingen in gebieden als de Kaapse bossen, De Schoorlse duinen, de Millingerward en Mariapeel zijn voorzien van een globale routebeschrijving en horeca-adressen, maar er zijn geen kaartjes bijgevoegd. Deze uitgave is in de eerste plaats ook niet bedoeld als wandelgids, maar als inspiratie om er zelf op uit te trekken. Voorzien van een aantal mooie (stock)foto’s. (NBD Biblion)

Flaptekst: Twan Huys is zijn leven lang al een gepassioneerd wandelaar. Van jongs af aan ging hij met zijn ouders op pad in de heuvels van Zuid-Limburg, op zoek naar zeldzame orchideeën, ijsvogels en dassen.In Wandellust verbreedt hij zijn horizon en beschrijft de mooiste wandelgebieden van Nederland.In een turbulent jaar vindt hij rust tijdens lange tochten, soms met zijn vader en moeder, beiden ver in de tachtig, soms met vrienden en bekenden als Herman Finkers, prinses Irene, Geert Mak en Jane Goodall.Wandelen is uitgegroeid tot een nationale hobby. Het is altijd weer inspirerend, louterend en soms zelfs helend. Zoals Hippocrates zijn leerlingen al meer dan tweeduizend jaar geleden voorhield: "Wandelen is het beste medicijn.'Voor alle miljoenen Nederlandse wandelaars schreef Twan Huys Wandellust. Hij neemt ons mee van het Springendal tot aan Tiengemeten, van de Veluwe tot aan de Schoorlse Duinen, van Terschelling naar het Limburgse Gerendal, en nog veel verder.

Twan Huys (Sevenum, 1964) is journalist en schrijver. Hij was jarenlang werkzaam als presentator van Nieuwsuur. Ook bedacht en presenteerde hij het programma College Tour. Hij publiceerde eerder onder andere de boeken Ik ben een New Yorker, Over geluk en De Clintons.Momenteel is hij presentator van het tv-programma Buitenhof.

Wandellust
Twan Huys
Prometheus : 232 p. - 2020
ISBN: 9789044642865