pleizer van wandelenHet plezier van wandelen

Het leven is één lange voettocht volgens deze Noorse auteur en avonturier. Ooit klom hij naar de top van de Mount Everest en liep door het riolerings- en metrostelsel van New York. De auteur verhaalt over wat hij heeft meegemaakt en gezien tijdens zijn tochten en wandelingen.

Hij probeert antwoorden te vinden op vragen zoals: waarom lopen we, wat zijn de positieve effecten hiervan en waarom moeten we niet altijd voor de kortste weg kiezen? Een wandeling kan een innerlijke ontdekkingsreis zijn. Tijdens wandelen vloeien onbelangrijke gedachten over in andere zaken. Lichaam, geest en omgeving worden één geheel. Prettig leesbare, korte hoofdstukken over dagelijkse dingen, geschiedenis en avonturiers. Veel citaten uit romans waarop voortgeborduurd wordt. Mijmeringen en (jeugd)herinneringen van de auteur met filosofische optekening. Een aangenaam boek dat de lezer aan het denken zet. Bruikbaar voor de beginnende filosoof. Tevens geschikt voor niet-wandelaars. Inclusief uitgebreide bronvermelding.

Erling Kagge (1963) is een Noorse ontdekkingsreiziger, uitgever, bergbeklimmer, kunstverzamelaar en vader van drie tienerdochters. Hij schreef eerder boeken over reizen, filosofie en kunst, die in verschillende talen werden vertaald. The New York Times beschreef Kagge als ‘filosofische avonturier of misschien een avontuurlijke filosoof’. Zo nu en dan probeert hij de wereld buiten te sluiten.

Het plezier van wandelen
Stap voor stap vooruit in je leven
Erling Kagge
Lev. : 160 p. - 2018
ISBN: 9789400509993