handboek natuurwandelingen copyHandboek voor natuurwandelingen

Als natuurcolumnist van Trouw schrijft Dijksterhuis over flora en fauna die hij ziet wanneer hij wandelt. In dit boek werkte hij deze opzet uit tot twaalf verhalen door twaalf Nederlandse landschappen. Zo kijkt de lezer met zijn scherpe observatietalent mee in het bos, op de hei, in de duinen, langs de akkers, in het beekdal en in de stad.

Als een eigentijdse Jac. P. Thijsse vertelt hij over de planten, vogels, insecten, paddenstoelen, dieren en bomen op zijn pad. Maar hij kijkt ook breder, naar de inrichting van het landschap, de activiteiten rond het natuurbeheer en de beleving van het mooie in de natuur tijdens een wandeling in je eigen tempo.

Of het nu regent, waait of dat er een aangenaam zonnetje schijnt, in ons afwisselende land is altijd wat moois te zien en te ervaren. De wandelingen gaan vergezeld van schematische kaartjes, maar Dijksterhuis raadt iedereen van harte aan om te struinen en te dwalen om zo nog meer verrast te worden. De dagtochten liggen verspreid in Nederland onder meer bij de Noord-Hollandse duinen, het Balloërveld , De IJssel en in de Hoeksche Waard.

Handboek voor natuurwandelingen
Koos Dijksterhuis
Atlas Contact : 248 p. – 2018
ISBN : 9789045035208