awd4389Een tochtje in de altijd mooie waterleidingduinen.

Dit keer op pad met Anja, die ik al ken sinds de middelbare school. Wij hebben sinds decennia niet samen gewandeld. Het is een eigenlijk een mijlpaal dat we dat nu wel kunnen, want door een soort van wonderbaarlijke genezing zijn Anja’s klachten aan voeten en gewrichten zodanig weggewerkt dat ze nu echt weer afstanden kan lopen.

Voor haar zijn de waterleidingduinen, waar je alleen al wandelaar kunt komen, tot op heden dan ook onbekend gebleven. Het is leuk dan ook extra leuk om dit prachtige gebied te kunnen aanschouwen door de ogen van iemand voor wie alles nieuw is: de oude bomen, de grote vlaktes, de schoonheid van de kanalen en natuurlijk de vele damherten.

img 4392

We maken een rondje vanaf De Zilk. Via het schoollaantje en verder met een paar lobjes naar de horeca bij het Pannenland en dan langs het kanaal weer terug.

awd4384

Het is prachtig weer, de damherten laten zich zien en de meidoorn staat in volle bloei. Een grote plak cipreswolfsmelk steekt met het heldere geel mooi af tegen het wit van de meidoorn en het frisse groen van de lente.

awd4383

In het kanaal is het een drukte van belang: de kikkervisjes zijn in grote getale op weg. Waarheen is onduidelijk, maar ze lijken zeer gericht en doelbewust bezig. Zoveel hebben we er nog nooit bij elkaar gezien en zo zie je maar weer: er is in de waterleidingduinen altijd iets te ontdekken.

awd4390

Praktische informatie

waterleidingduinenRondje waterleidingduinen
11 km
Start: ingang De Zilk
Horeca: Kiosk Pannenland