borkgastgeversBorkerud, gelegen in etappe 14 (p.95 Het Olavspad 2e druk) is een mooi voorbeeld van een overnachting in een traditionele boerderij.

borkboerderijEn ook een uit het betaalbare segment met zijn vriendelijke pelgrimsprijzen (NOK 200 p.p.). Zeker nu het familiehotel Glomstad in andere handen is overgegaan is een overnachting in Borkerud een goede keuze. Het verkort de etappe met zo’n 5 km, wat natuurlijk invloed heeft op het vervolg. Een keuze zou kunnen zijn: Borkerud – Nordrum Gård (20 km) en verder naar Dale Gudbrands Gard (20,5) km

borkstabbur

Je kunt bij Borkerud je eigen maaltje klaarmaken, maar ook een maaltijd bestellen (NOK 100). Ontbijt (NOK 50) en Luchpakket (NOK50) zijn ook verkrijgbaar. Verder kunnen er boodschappen voor je gedaan worden (het plaatsje Tretten ligt met een steile lange klim naar het dal nogal op afstand) en als je wilt wordt je bagage bij je volgende adres afgeleverd.

borkzwemplek

Vlakbij is een prachtig plekje om te zwemmen bij een waterval en er is zelf een gewijde kapel op het terrein, gevestigd in een houten gebouw uit 1600. Kortom een overnachting in de pelgrimssferen die het lopen langs het Olavspad zo bijzonder maken. De gastheer en gastvrouw die de boerderij runnen zouden heel graag meer Nederlandse pelgrims ontvangen, zo hebben ze mij persoonlijk verteld.

borkkapel

Pilegrimsloftet Borkerud
2635 Tretten
Gudbrandsdalen
+47 95113064 / + 4747364826
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.