alles komt altijd weer goedAlles komt (altijd) weer goed

Veellopers en pelgrimage-recidivisten Ruud Bruggeman en Ben Teunissen delen hun ervaringen over het langdurig trekken langs 's Heeren wegen. Daarbij gaat het meer om de emotionele belevingen dan om de praktische kanten.

 

Voor pelgrims die te voet of met de fiets op weg zijn gegaan of nog op weg zullen gaan naar bekende, zoals Rome of Santiago, en minder bekende pelgrimsdoelen. En ook voor de pelgrims die we allemaal zijn, onderweg op onze weg door ons leven heen. De auteurs Ruud Bruggeman en Ben Teunissen mijmeren en filosoferen over ervaringen tijdens hun tochten waarbij ze weken, soms maandenlang op pad zijn. Hun wandelingen bieden ruimte en tijd om te filosoferen over levensvragen, waar ze in de drukte van het dagelijks leven minder aan toekomen. Ze verwonderen zich over wat er telkens op hun pad komt, en wat de waarde van die verwondering voor hen inhoudt.

Dit boek gaat over het volgen van dromen en wat dat met mensen doet. De wonderlijke ervaring gedurende hun pelgrimstochten dat bijna altijd alles goed komt. Hoe het onderweg niet blijkt te gaan om het te bereiken einddoel, maar dat het juist gaat om wat we op die weg zelf meemaken. Of hoe we voorbijgangers zijn in het elke dag weer als pelgrim verder gaan.

Alles komt (altijd) weer goed
Ruud Bruggeman en Ben Teunissen
Anoda : 136 p. - 2020
ISBN: 978-94-91899-32-4