lente18ceRond de Keukenhof is het toeristisch bollenseizoen tot het kookpunt gestegen. We krijgen berichten van verkeersopstoppingen en veel te veel mensen. Voor een lekker bloeiend bollenveld wijken we uit naar Noord-Holland.

 

Want ook daar is het prachtig. We maken een rondje met vrienden die daar in de buurt wonen en starten in Egmond-Binnen. Voor een deel volgen we het Monnikenpad, een prachtig pad met veel onverharde paden in alle seizoenen, maar nu proberen we zoveel mogelijk bollenvelden te schampen. Het is hartstikke lekker warm en zonnig weer, wat een weelde.

lente4303

Het grootse verschil met de bollenvelden in Bollenstreek is, dat er weilanden tussen de velden liggen en dat er minder velden te zien zijn. Maar de kwaliteit van het schouwspel is er niet minder om. De hyacinten geuren nog en de tulpen staat net in volle bloei. Prachtig.

lente 4321

We hobbelen lekker over de graspaden en steken een keertje semi-illegaal door langs een paar velden naar de verharde weg en verder naar de N-weg bij Rinnegom. Bij de horeca aldaar (Creighton) zijn we toe aan koel drankje. Het is er gezellig druk, maar niet overvol. Toch is de dienstverlening ondermaats. We mogen voor het kwartiertje dat we nodig hebben, niet op het terras aan een tafel die gereserveerd is voor een groep die nog moet komen, bestellen lukt pas na het klemzetten van een jonge bediende en afrekenen lukt alleen als je demonstratief bij de kassa chagrijnig met je pinpas staat te wapperen. Beste mensen in de horeca: ook als het erg druk is, klanten negeren is nooit een goed idee. In deze verder leuk uitziende zaak gaan wij dus nooit een uitgebreide high-tea met heel veel mensen plannen.

lente 4319

Ter afronding lopen we nog een lusje door de duinen, waar de duinviooltjes met z’n allen in volle bloei staan. Ook laten de bollenvelden zich nog mooi tonen vanaf enige hoogte. Een passend besluit van een mooi bollenrondje.

lente4315

lente egmondRondje Egmond
12km
Startpunt Abdij Egmond-Binnen