550x823 copyVan Dordrecht naar Rome

Een moderne pelgrimstocht van 53 dagen en 2000 kilometer wandelen van Dordrecht naar Rome vol religieuze en historische ervaringen en bijzondere ontmoetingen met mensen en de natuur.

Op Goede Vrijdag 2022 neemt Sander van der Zee afscheid van zijn vrouw en vier zonen en begint aan een moderne pelgrimstocht naar Rome. Op tweede pinksterdag komt hij na 53 dagen en 2000 wandelkilometers in Rome aan. Pelgrim is een openhartig boek over een hoopvolle wandeltocht met een randje wanhoop.

Het vertelt over het loskomen van tijd en zorgen, over religieuze ervaringen en kruiswegen. Pelgrim verhaalt over de waarde van bijzondere ontmoetingen met mensen, de kracht van de natuur en historische gebeurtenissen. Het neemt de lezer mee langs goddelijke rivieren, over kilometerslange kasseienwegen in de brandende zon, stappend door de sneeuw naar de top van de Grote Sint-Bernhard pas en door de betoverende heuvels en steden van Toscane. Tot aan het einddoel van de pelgrimstocht. En is dat Rome of toch iets anders?

Pelgrim
Mijn moderne pelgrimstocht van Dordrecht naar Rome
Sander van der zee
Boekscout : 204 p. – 2024
ISBN 9789464896343