vamosVan Antwerpen naar Santiago de Compostela

Van Antwerpen naar Santiago de Compostela Vanuit de Lage Landen doe je er met het vliegtuig nog geen drie uur over. Te voet duurt het drie maanden voor je als pelgrim Santiago de Compostela bereikt. En toch vertrok Bart De Clerck in de zomer van 2023 vanuit Antwerpen voor een lange voettocht.

‘Het was absoluut geen bevlieging, maar een droom die ik al had vanaf mijn twintigste. Fons Oerlemans, de man die in 1974 op een vlot de Atlantische Oceaan overstak, zei me ooit op de hem geheel eigen wijze: “Als je een droom hebt, moet je stoppen met erover te lullen.” Rond de Camino de Santiago hangt magie. Er zijn veel Grote Routepaden (GR’s), maar deze is echt uniek. Je wandelt in de voetsporen van mensen die al eeuwen over deze paden lopen. Dat was zonder meer een historische sensatie.

 Tijdens zijn tocht over de eeuwenoude camino interviewde Bart onder andere ex-voetballer Piet den Boer, RTBF-journalist Frédéric Deborsu, UZA-spoedarts Griet Vermeulen, KMSKA-directeur Carmen Willems, UA-rector Herman Van Goethem en diverse andere medepelgrims. Vanzelfsprekend kwam hij thuis met een rugzak vol verhalen. Bart De Clerck runt als ex-journalist (ATV en Het Nieuwsblad) zijn communicatiebureau Com-Fort in hartje Antwerpen. Eerder schreef hij de boeken De rest is parking en Smaken van de haven. Hij is hispanofiel én een fervente wandelaar. Vroeg of laat moest de 2400 kilometer lange camino naar Santiago de Compostela dan ook op zijn pad komen. Dit boek steunt Stop Darmkanker.

Vamos
Van Antwerpen naar Santiago de Compostela
Bart de Clerck
Vrijdag : 160 p. - 2023
ISBN 9789464342055